Om man har någon form av ischias så är det ofta förenat med smärtor. Ibland finns de där nästan hela tiden, lite i bakgrunden, men ibland hugger de bara till i vissa lägen.

Har man dåliga näringsvärden i kroppen, kanske en antydan på bristsjukdom eller liknande, kommer det absolut inte hjälpa dina ischiasproblem. Kanske kan det till och med vara så att de blir förvärrade.

Därför tänkte vi ta tillfället i akt och tipsa om att göra en så kallad hälsokontroll.

Hälsan är viktig

Vad är en hälsokontroll?

När vi nu pratar om hälsokontroll syftar vi på de moderna tjänster som tagit form med internet och ehandelns framsteg i samhället. Man kan såklart göra en ”traditionell” hälsokontroll hos en vanlig doktor, men det är som de flesta säkert vet väldigt högt tryck mot sjukvården. Därför kan det ta mycket lång tid att boka en tid och allting kan bli väldigt utdraget.

Så det vi pratar om är tjänster där man beställer en hälsokontroll online. Sedan bokar man enkelt och snabbt in ett kort besök för blodprov och det är inte mer än så! Proverna analyseras sedan snabbt och du får ett digitalt svar (som du behöver Bank-ID för att läsa) samt kommentar av en läkare. Läs mer här: https://medisera.se/

Andra tester också tillgängliga

De aktörer som finns erbjuder ofta mer tester än bara de klassiska hälsokontrollerna. Till exempel kan man ofta testa sköldkörtelvärden, testosteron, prostata, olika allergier, fertilitet, prestation med mera.

Varför göra en hälsoundersökning?

Vill du leva ett så hälsosamt och friskt liv som möjligt samt minimera risken för smärta och framtida komplikationer så är det otroligt viktigt att veta hur din kropp mår. Har du brister av viktiga vitaminer, mineraler etc. så får du veta det tack vare ett hälsotest. Då kan du börja anpassa dig och äta mer av det du lider brist på och förbättra din hälsa.

Att göra en hälsoundersökning är väldigt underskattat och något alla verkligen borde göra då och då för att se till att man ligger på bra nivåer.